top of page
  • Foto van schrijverElke Van De Woordfabriek

Waarom een inhaakkalender een onmisbaar instrument is in je content marketing

Bijgewerkt op: 2 apr. 2021

Dat op 21 maart de lente begint, dat wist je waarschijnlijk wel. En dat social medialand dan overspoeld zal worden met zonnige plaatjes en -bij wijlen- cheesy quotes, kan je met je ogen toe voorspellen, toch...

Denk je nu: 'Oeps! Betrapt!', omdat jouw perfecte lentefoto en bijhorende caption al staan te blinken in je content planning tool?

No problem, my dear!

Jij mág die mooie foto en leuke tekst delen op die eerste lentedag.

Weet wel dat je niet de enige zal zijn.


"Maar wat moet ik dan wel posten?!", vraag je je nu wellicht vertwijfeld af...


Enter de INHAAKKALENDER

EEN INHAKER?! WAT IS DAT?

• Pi-dag

• Belgische stoofvlees-frietdag

• Vaderdag in Antwerpen

• ...


Nationaal, internationaal, lokaal... Je kunt het zo gek niet bedenken of er bestaat tegenwoordig een dag voor. Perfect om op in te haken met je content marketing.

Onmisbaar bij het maken van je contentplanning en ideaal als je ‘weer eens niet weet wat te posten’ 🤔


Met een inhaker speel je in op een dag die in het teken staat van een specifiek thema. Je maakt gebruik van de populariteit van die bepaalde dag door content te creëren die gelinkt is aan het thema van de dag.

De meeste inhaakdagen zijn vaak jaarlijks terugkerende (feest-)dagen, zoals bv. Pasen, maar ook onverwachte gebeurtenissen of trending topics zijn uitermate geschikt als inhaker.

Let wel, die laatste twee laten zich niet van tevoren aankondigen, waardoor je sneller zal moeten schakelen en wat creativiteit aan de dag zal moeten leggen.


WAAROM INHAKEN?

Het doel van een inhaker is in de meeste gevallen niet zozeer het verkopen van een product of een dienst, maar eerder om de aandacht te trekken op je merk, bedrijf, product of dienst.


Houd bij het creëren van content rond zo'n inhaakdag dus zeker rekening met de volgende 3 elementen:


Is deze inhaker relevant voor mijn doelgroep?

Van alle inhakers zullen lang niet alle dagen interessant zijn voor jouw klanten. Zoek gericht naar data en momenten die passen bij jouw product, dienst en klanten.


Minder populaire inhaakdagen = meer aandacht

Net zoals de lente uit de inleiding zijn er nog vele andere inhaakdagen waar vrijwel alle bedrijven op inspringen. En net zoals bij het gebruik van populaire hashtags, is de kans groot dat jouw Instagramfoto of Facebookpost geruisloos verdwijnt in de massa aan contentruis van die dag. Kies daarom ook eens voor minder grote en minder populaire inhakers. Aandacht gegarandeerd!


Timing is everything!

Het grote voordeel van een inhaakkalender is dat je van tevoren kunt plannen. Leg je inhaakkalender, je contentplanner en de statistieken die weergeven wanneer je doelgroep actief is naast elkaar. Zo kan je prefect bepalen op welk moment, welke inhaker de meeste aandacht zal krijgen.


Tot slot nog even dit... Gedurende een jaar passeren er een flink aantal ‘spontane’ gebeurtenissen die niet op een inhaakkalender staan.

Ook al zal je dan wat moeten schrappen en schuiven in je contentplanning, wees flexibel.

Het is een uitgelezen k


ans om onder de aandacht te komen. Laat ze vooral niet liggen!


PS. Speciaal voor jou, creëerde ik een GRATIS inhaakkalender die ik maandelijks aanvul met contentideeën en copy tips & tricks.

25 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page