top of page

Start with why!

#manifesto2020


Mijn vader zei altijd: “Ik leef niet om te werken, ik werk om te leven…” En hij koos ervoor om zijn werkdagen te gaan slijten op een overheidsbureau in Brussel. Ik weet niet hoe het zat met het werk zelf, maar nu nog vertelt hij met twinkelende ogen over de dolle fratsen die hij uithaalde met de collega’s van toen.


Waste of talent?

Ik heb het lang ‘a waste of talent’ gevonden, ondertussen vind ik het een geweldig statement. Een beetje gewaagd in de jaren ’80 van de yuppies. Heel erg voor op z’n tijd, als je ’t nu bekijkt (maar zo is hij altijd al geweest, die vader van mij 😉).


De achterliggende gedachte van die uitspraak werd nog duidelijker tijdens het schrijven van dit manifesto. Want waarom koos ik er begin dit jaar voor om freelance copywriter te worden? ‘Omdat ik centen wil verdienen met iets wat ik graag doe’, dacht ik toen. Maar ik gaf les en deed dat ook heel graag. Er moest dus nog iets meer zijn…


It all started with ...

Het begon allemaal tijdens een bijscholing een aantal jaren geleden. De taalcoach vooraan haalde een prentenboek boven: ‘Het land van de grote woordfabriek’. Een boekje voor kleuters over de kracht van woorden en het magische vermogen van mensen om woorden inhoud te geven.


BAM! DAAR WAS HIJ, MIJN WAAROM!

💞Ik wil mensen verbinden door verhalen te vertellen die inspireren.

💞Ik wil mensen leren communiceren met elkaar zodat ze elkaar beter begrijpen en steunen.

💞Ik wil samenwerken met creatieve en avontuurlijke ondernemers die waarden als vrijheid, duurzaamheid, innerlijke schoonheid en kracht hoog in het vaandel dragen.

💞Ik hou van de verhalen achter die mensen en hun bedrijven. Ik wil de kracht van woorden gebruiken om hun visies naar buiten te brengen.

💞Ik wil samen met hen anderen aanzetten tot acties die van de wereld een fijne, gezellige en liefdevolle plek maken (ik ga voor niks minder dan wereldvrede 🤗)


💞En als ik echt groots mag dromen, dan wil ik dat doen

  • vanop de leukste plekken van deze aardbol (of vanuit mijn eigen B&B waar ik dan workshops ‘woordevol communiceren’ geef 🤩)

  • wanneer ik er zin in heb

  • en tot zolang ik het graag doe

Want ik leef niet om te werken, maar ik werk om te leven! 😉


70 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page