top of page
  • Foto van schrijverElke Van De Woordfabriek

Het jaar van de C

Bijgewerkt op: 26 jan. 2022

De laatste dag van 2021... Eindelijk! Ook al weet ik dat zo'n 31ste december maar een getal is en dat tijd relatief is, ik ben blij dat we er bijna vanaf zijn.

Voor mij was 2021 een jaar van ups maar net iets meer downs, van duuz'd ideeën en geen één uitwerken, van gemiste kansen en foute keuzes.

Maar... het was ook het jaar van de grote C. Nee nee, niet die C (let's not mention that one!)


Waar ik het in 2020 nog een fijne gedachte vond dat alles wat trager zou gaan en we eindelijk konden ontsnappen uit de ratrace, was ik begin dit jaar al wat sceptischer ingesteld.

Het applaus voor de zorg had plaatsgemaakt voor verdeeldheid. Weg solidariteit, maak plaats voor polarisatie!

Ik ben absoluut geen kuddebeest (de massa heeft niet altijd gelijk) maar de versnippering die in 2021 ontstond daar heb ik met open mond (geen paniek, ik droeg ten allen tijden mijn mondmasker 😉) staan naar kijken.


Hoeveel hokjes kan men creëren in een jaar tijd?! Want dat is wat er gebeurde, hé, je werd willens nillens in een hokje gestopt. Je moest en zou een kamp kiezen in 2021!

En als er nu één ding is waar ik een hekel aan heb... Mijn hoofd draaide overuren om alle meningen rondom mij te proberen vatten. Laat staan dat ik er dan nog eentje voor mezelf moest gaan formuleren.DE C VAN MIJN CLAN

Ik wil maar even schetsen hoe ik tegen de zomer van het voorbije jaar mijn eigen grenzen amper nog wist liggen. Gelukkig was er dan mijn Clan (met een grote C!). Een groep straffe madammen die mij elk op hun eigen manier hebben gesteund en geholpen. Want ja, er moest tussen alle commotie door ook nog een business gerund worden.


DE C VAN COPYWRITER, CURSUSMAKER & COACH

In juli van dit jaar wilde ik van het enge keurslijf als copywriter vanaf. Ik wilde wel blijven schrijven, maar dan vooral voor mezelf. Ik herontdekte mijn passie en besloot om terug cursusmateriaal te gaan ontwikkelen en vooral... om mijn kennis door te geven aan mijn klanten. Want ook dat heb ik gemist: lesgeven! Ik was vergeten hoe graag ik anderen iets bijbreng. Ik heb in september even getwijfeld of ik niet zou terugkeren naar het onderwijs. Een nano-seconde later schreef ik mij in voor de postgraduaat coaching & mentoring 😉

Om jou nog beter van dienst te kunnen zijn!


DE C VAN CONTENT CREATOR

Creatieve generalist zijn, het is soms eerder een vloek dan een zegen. Door al die titels die ik me ondertussen eigen had gemaakt was het niet meer duidelijk wat ik nu juist allemaal deed.

Of beter gezegd: wat de missie erachter zou kunnen zijn.

Even inchecken op de kerstmarkt in Brussel voor een gesprek met Claire (één van die straffe madammen uit mijn Clan en ook een creatieve generalist).

En ja hoor, ook in december 2021 bleef ik trouw aan de grote C.


De C van content! Als synoniem voor tevreden maar ook als in waardevolle inhoud (content) in de wereld brengen. Als content creator is het mijn doel om de mensen rondom mij te voorzien van inhoud met een plus. In de vorm van social media posts, blogs of online cursussen. Zelfgemaakt of samen ontworpen (co-creatie 😉) met de meest geweldige klanten, maar vooral uniek & authentiek.


HET JAAR VAN DE G

Voor de rest ben ik de laatste dagen druk bezig geweest met mijn doelen voor 2022 uit te tekenen en in te plannen. Had je mij dat enkele jaren geleden verteld, ik had eens goed gelachen... Ik werkte altijd al à l'improviste.


En laat dat nu net één van die doelen voor het nieuwe jaar zijn: nog meer mijn goesting doen. #goestedoener

(In mijn hoofd zie ik mijn 2-jarige ik knikken: "IK KANT DA WEL!", zegt ze...)


Voor 2022 dacht ik dus aan de letter G.

Die staat dan niet alleen voor goestedoener maar ook voor graag zien, genieten, goed genoeg & geweldig. 


HAPPY 2022!

Tot slot deel ik met veel plezier nog enkele tips die jij ook kan gebruiken om je doelen op te stellen voor het nieuwe jaar. Ik liet mij daarbij inspireren door het boekje 'Je doel bereiken in 100 dagen' van Lucy Maud Montgomery.

  1. Stel jezelf in vraag: Wie ben jij in 3 woorden? Wat zijn jouw waarden? Wat zijn jouw sterke punten? Welk beroep wilde je uitoefenen als kind? Wat is al sinds je klein bent kenmerkend aan jou? Waar wordt jij gelukkig van? Wat zou je doen als niks je in de weg staat?

  2. Droom groots! Maak een vision board of een mindmap. Stel je daarbij de vraag wat je vandaag al kan doen voor jouw droom? En doe dat dan gewoon. Ook al is het maar een klein iets. Een kleine stap brengt je al dichter bij je doel dan niks doen.

  3. Geniet van de kleine dingen. Mediteer. Journal. Maak jezelf een kopje thee en lees in dat boek dat al zolang op je bucketlist staat of luister naar je favoriete podcast met een goed glas wijn.

  4. Schrap woorden als 'maar' en 'niet' uit je vocabulaire. Vervang ze door positieve intenties.

  5. Omring je met gelijkgestemden die je steunen en je dromen kunnen helpen waarmaken. Laat je inspireren door mensen die je leren hoe je je beste leven kan leiden.


Maak er een geweldig 2022 van! ✨


PS. Wil jij ook graag wat meer tijd maken in je bedrijf om je goesting te doen?

Giet je kennis en je diensten dan in een online cursus, programma of traject. Je helpt er meer klanten in één keer mee, maakt grotere impact én je creëert meer tijd om te genieten van je gezin, vrienden of wat me-time.

Weet je niet hoe je daaraan moet beginnen? Ik help je graag!

Met een brainstormsessie waarbij we je ideeën vorm geven of met een Dedicated Day waarop we een op maat gemaakte leerroute uitstippelen voor jouw online cursus.23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page