top of page
  • Foto van schrijverElke Van De Woordfabriek

3 inzichten die van mij een authentieke ondernemer maken

De maand december is voor vele ondernemers ook het moment om even te reflecteren op het afgelopen jaar. Hoe goed draaiden de zaken? Waar kan er nog wat gefinetuned worden? Hoe zorg je ervoor dat je je klanten ook volgend jaar optimaal kan helpen?

Dat is voor mij niet anders... Ik deel met veel plezier de 3 belangrijkste inzichten die ik dit jaar heb opgedaan.


1 december... Dat betekent dat het bijna Kerstmis is! 🎄

Hoe fijn ik de feestperiode en alles errond ook vind, bij ons komt er pas een kerstboom in huis als de Sint terug naar Spanje vertrekt.

Dit jaar kijk ik er wel extra hard naar uit, naar een vredevollere periode, na alle polemieken.

Ik heb het wat gehad met varianten van virussen, complottheorieën en polariserende social media... Liefst van al zou ik me terugtrekken op een besneeuwde bergtop. Ski's aan en rustig door het witte landschap glijden met alleen maar het 'sjsjsj' van de latten als achtergrondgeluid. Niks beters om uit je hoofd te komen! ⛷

Helaas, zit een ski-reis er voorlopig niet in, vrees ik. Daarom deel ik hier graag 3 andere manieren waarop ik aan mijn mindset werkte, het afgelopen jaar. #freedompreneur


1. YOU DO YOU


Sinds ik in oktober van mijn eigenste marketinggoeroe Anouck van Ampersand hoorde dat we gemiddeld zo’n dikke 5 jaar van ons leven op socials vertoeven, ben ik wat bewuster gaan kiezen:


De televisie werd uit onze living gebannen en er kwam een tijdsslot op mijn ‘foon.

Nog dankzij die Rebel.livedag besliste ik ook om komaf te maken met de ‘dagelijks in stories verschijnen, 3 keer per week posten en liefst toch ook eens een reel proberen’-druk die ik mezelf had opgelegd.

Dat dat zoveel rust met zich zou meebrengen, had ik gehoopt maar niet echt verwacht.


Versta mij niet verkeerd! Ik ben dol op Instagram. Ik werd gewoon zot van alle druk die het medium met zich meebracht.

Nu, dat ligt niet aan Instagram of Mark Zuckerberg. Nee, ik heb die pressure zelf gecreëerd door mij, als startende ondernemer, te spiegelen aan anderen die het beter, mooier, gestructureerder, ... deden.

But no more! Ik ben ik, ik doe het op mijn manier en dat is helemaal ok! #highfivingmyself


2. LESS IS MORE


Deze zomer werd het duidelijk dat ik het nog niet allemaal op een rij had. Mijn aanbod en de daarbijhorende ideale klant, bedoel ik dan😁

Samen met Lien de Pau van Travak Business School ontdekte ik een nieuwe niche binnen de content-creatie-markt: e-learning ofte online leren.


Mijn doelgroep werd kleiner maar zoveel duidelijker! Op die manier kan ik mij nog beter focussen op de verlangens en verwachtingen van mijn klanten.

En, zeer belangrijk: mijn groep is alleen maar bevolkt door mensen waar ik mij 100% goed bij voel.


Ik richt mij nu op creatieve online ondernemers, zoals jij, die een online aanbod willen creëren dat perfect bij hen past en dat hen moeiteloos de leukste klanten oplevert (die dan zo enthousiast zijn dat ze overal rondvertellen wat voor een geweldig aanbod jij hebt. Hallo, meer inkomsten! 🤑)


Fijne sidenote! Lien werd direct mijn eerste klant. Ik mocht de startmodule voor haar vernieuwde Travak Business School maken (met leerroute, startscan en handige tips & tricks om leervalkuilen te counteren)


3. SOULFUL SIMPLICITY


Ook businesscoach Aurelie bracht mij een paar mooie inzichten bij tijdens het Business & Soul traject dat ik dit jaar bij haar volgde:


Dat ondernemen ook makkelijk en eenvoudig kan, vanuit je why en je zone of genius. Zolang je voor je eigen doelen gaat (en niet valt voor holle 10K- of 1000-volgers-slogans die anderen jou proberen op te dringen).


Pas op! Die €10.000 is meer dan welkom. Net zoals die 1000 volgers. Maar alleen als ik ze verdien op een manier waar ik me kan in vinden. Ik heb met mezelf afgesproken dat ik geen compromissen meer doe, in de hoop dat iemand mij leuk genoeg vindt om mij te volgen of met mij wil samenwerken. #sorrynotsorryMet deze 3 grote inzichten ga ik in december aan de slag om jou nog beter te helpen.

En aangezien het ernaar uitziet dat ons leven zich nog wel eventjes achter de computer zal afspelen, is het nu het ideale moment om dat onweerstaanbare online aanbod te creëren, lieve expert!


Wist je trouwens dat ik daarvoor Dedicated C-Boost Days* in het leven heb geroepen?


Zodat jij jouw expertise eindelijk kan gaan delen. Want geloof mij, de wereld heeft, nu meer dan ooit, nood aan creatieve ondernemers zoals jij!

Het zou zonde zijn om al die kennis stof te laten vergaren omdat je niet weet hoe je zo'n online aanbod best opzet of omdat enkele mindset blocks je tegenhouden...

You do you, op een moeiteloze, eenvoudige manier vanuit jouw zone of genius.


Ik help je graag!


 

*Dedicated C-Boost Days = Eén dag volledig gewijd aan jouw online aanbod!


Samen buigen we ons over jouw (idee voor een) online cursus, workshop, programma.

→ We stippelen een leerroute uit die perfect past bij de wensen en noden van je klant.

→ We vullen die route met al jouw expertise en te gekke opdrachten.

→ Tot slot gieten we die in een vorm die op jouw lijf geschreven is (want er is meer dan afw... euh, video alleen).


👉 Wil jij in 2022 meer klanten aantrekken met een onweerstaanbaar online aanbod? Boek dan hier je Dedicated C-Boost Day. Want nu creëren is volgend jaar scoren!


 

PS. Ontdek hoe onweerstaanbaar jouw online aanbod (idee) is en waar er nog wat werk aan de winkel is. Test het met de gratis C-Boost QuickScan en ontvang al onmiddellijk een eerste improvement tip.


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page